TURBOMILL elektropermanens mágnesasztal

A TURBOMILL elektropermanens mágnesasztal sorozatból két változatot gyártunk. Hosszirányú pólusokkal téglalap alakú kivitelben, illetve sakktáblaszerű négyszögletes pólusozással. A robusztus konstrukciónak köszönhetően nem deformálódnak és stabilak. Vízhatlanságát 100%-ban garantáljuk

A TURBOMILL mágnesasztalokat nyugodt szívvel ajánljuk marógépekre!

Turbomill munkadarab felfogó hosszpólusozással

A hosszpólusozásnak köszönhetően a rendszer maximálisan kihasználja a mágnes tapadóerejét a befogófelületen. A WALMAG MAGNETICS egyedülálló konstrukciója különbözik más rendszerektől. Mivel a pólusok nincsenek megszakítva, a mágneses mező maximálisan összpontosul a munkadarabra, amelynek köszönhetően a rendszer eléri a 17 kg/cm2 tapadóerőt.

Turbomill szakrajz

Az NS jelzésű új kivitel alkalmazza az aktívan irányított mágnespólusokat. Ezzel a technológiával elértük, hogy a mágneses tér magassága alacsonyabb legyen és megmaradjon a tapadóerő eredeti értéke. A mágneses tér csak a mágneses befogólap területére van irányítva, így a szerszámot semmi nem befolyásolja kedvezőtlenül. Nagy előny az is hogy pólusfenntartókat tudunk használni, ami univerzálisabb használatot tesz lehetővé. Többféle alakú pólusfenntartót használhatunk különböző elhelyezéssekkel.

 

Mágneses befogókat többféle pólustávolságban gyártunk:

Turbomill 40 NS – célszerű nagy blokkok, lemezek, rámák és hasonló tárgyak megmunkálására. Pólus szélessége 40 mm.

Turbomill 25 – alkalmas középnagyságú munkadarabok, formák stb. felfogására. Pólus szélessége 25 mm.

Turbomill 18 – alkalmas középnagyságú munkadarabok, formák stb. felfogására. Pólus szélessége 18 mm.

TURBOMILL mágneses befogó négyszögletes pólusozással

Ilyen póluselosztásnál a mágneses felfogó leginkább közepes munkadarabok felfogására és megmunkálására szolgál, mint pl. formák. Négyszögletes pólusok sakktábla szerű elhelyezéssel készülnek változó mágnes pólusozással. A hangsúlyt arra helyeztük, hogy a mágnes felület minél nagyobb legyen, ezzel a tapadóerő kifejezetten nagy lesz. A nem magnetizált felület pedig a lehető legkisebb.

Turbomill 50SQ – használata célszerű közepes alkatrészek, formák és hasonló munkadarabok megmunkálásánál. Pólusok nagysága 50×50 mm

Mindkét Turbomill típushoz használhatunk pólustartókat.

Turbomill elektropermanens mágnesasztal

Fix pólustartók
A pólustartókat a munkadarab alá helyezzük, ami lehetővé teszi az ötoldalú megmunkálást egy befogásra. Kis szériagyártásnál használhatunk lapos acélblokkokat, amelyek helyettesítik a pólusok hosszát. Megmunkálási operációkat elvégezhetjük anélkül, hogy megsértenénk a mágnes felületet.

Mozgó pólusalátétek
Mozgó pólusalátétek kiküszöbölik a munkadarab szabálytalan felületét, mid pl. váltózó falvastagságok, vagy felület egyenlőtlenségét. Továbbá gátolják a munkadarab deformálását és biztosítják az egyenes síkot. Szerelése egyszerű, ezt megcsinálhatjuk két segédcsappal. A kezelő csavarhúzó segítségével könnyen eltávolíthatja a pólusalátéteket.

Turbomill pólusalátétek

Vezérlőegységek

A vezérlőegységeket kifejezetten arra a célra tervezzük, hogy kivitelezhető legyen a munkadarab mágnesezése és azt követően a munkadarab és a befogó teljes demagnetizálása.

Hogy megkönnyítsük a felhasználók munkáját, gazdaságos, biztonságos és többfunkciós vezérlő rendszert ajánlunk. Az új maximálisan megbízható elektronika biztosítja a feszültség vezérlését, hogy elérhető legyen az optimális mágnesezés és demagnetizálás. A védőkapcsoló a mágnesasztal és a gép között addig nem engedi a gépet bekapcsolni, ameddig a mágnesasztal nem kellően mágneses.

Kilépő konnektrorok:

  • gyors kábelbekötés biztosítja a vízhatlanságot
  • a bekötőkonnektor elhelyezése a doboz első vagy hátsó falán is lehetséges

WALMAG MAGNETICS előnyei:

  • Kommunikációs kapcsolat a gép NC vezérlése és a mi RS232 konnektorunkon keresztül a mágnes vezérlőegységével.
  • Ez beszerelhető a gép központi vezérlőegységébe.
  • CE tanúsítvány.
  • Vezérlőegység kivitelezése: kártya vagy rendszerszekrénybe szerelhető.

Turbomill alkalmazása teszt

Alkalmazás:

Turbomill alkalmazása teszt kép